Kako dobiti hollywodski osmijeh? Isprobajte samoligirajući aparatić!

Hollywoodski osmijeh već je godinama u trendu, a osim savršene bjeline i proporcije zubi, odlikuje ga vidljivost što većeg broja zubi.

Široki osmijeh daje na privlačnosti lica te ne čudi što je hollywoodski osmijeh izuzetno tražen u stomatološkim ordinacijama. Ipak, za postizanje takvog savršenstva morat ćete potražiti ortodonta koji vam pomoću posebnih aparatića može postići efekt privlačnog širokog osmijeha.

Danas zbog sve veće izloženosti objektivima i kamerama u svakodnevnom životu estetski zahtjevi otišli su korak dalje.

Nekada je pojam lijepog osmijeha podrazumijevao samo ravne prednje zube dok su se stražnji zubi zapostavljali. Vrlo često zakrivljenost ili uvučenost takvih zubi daju dojam nedostatka istih i neprivlačnog osmijeha. Ukoliko želite više od vašeg osmijeha, važno je da znate da vidljivost što većeg broja zubi ostavlja estetski privlačniji dojam te je to u konačnici rezultat koji želite postići.

 

 

Kako postići hollywoodski osmijeh?

Hollywoodskiosmijeh znači i široki osmijeh. Vidljivost što većeg broja zubi, uključujući i stražnje, može se postići kod certificiranih ortodonta uz pomoć posebnog aparatića. Samoligirajući aparatić najbolje je rješenje za “bogat” osmijeh koji neće proći nezamijećen.

Valentina je imala poprilično ravne zube, ali je željela zdraviji i ljepši osmijeh. Njen novi osmijeh pokazuje fantastične rezultate koji se mogu postići samoligirajućim aparatićem.

Što je samoligirajući aparatić i kako se razlikuje od klasičnih?

Najvažnija razlika između klasičnih i samoligirajućih aparatića je u načinu na koji se bravice pričvršćuju uz žicu koja zube pomiče u željeni položaj.

Umjesto da se žica veže uz bravicu pomoću vezica ili gumica kod samoligirajućih aparatića žica se provlači kroz mali klizni mehanizam. Na taj način bravica ima puno veću slobodu kretanja što kao rezultat ima nježnije i brže pomake zubi. Samim time i puno kraće terapije naspram klasičnih aparatića.

U kojim slučajevima daju najbolje rezultate? I koje su njegove najveće prednosti?

Samoligirajući aparatići primjereni su za sve uzraste i veliku većinu ortodontskih anomalija, ali najbolji su izbor za pacijente koji imaju zbijene zube, zube koji strše ili uske čeljusti.

Manje vidljivi: idealna su kombinacija tradicionalnih aparatića i nevidljivih aparatića za ravnanje zubi. Zbog svog kliznog mehanizma izbjegava se vezanje bravica gumicama ili vezicama koje su podložne poprimanju žute boje. Samoligirajući aparatići ostaju jednaki tijekom cijelog trajanja terapije.

Brži rezultati: kraće vrijeme nošenja aparatića glavna je prednost za većinu pacijenata. Ciljevi ortodontskog liječenja mogu se postići u puno kraćem vremenu koristeći samoligirajuće sustave. Zapravo, vrijeme se može skratiti za šest do dvanaest mjeseci u usporedbi s tradicionalnim aparatićima! Kod ovakvih aparatića zubi se ne miču već jednostavno i nesmetano kližu po žici.

Praktičniji: prosječna učestalost kontrolnih pregleda samoligirajućih aparatića u našoj ordinaciji je osam tjedana. S manjim brojem potrebnih pregleda tijekom liječenja, samoligirajući aparatići nude dragocjenu uštedu vremena odraslim pacijentima.

Udobniji: zahvaljujući kliznom mehanizmu samoligirajući aparatić ne uključuje nikakvu vrstu trenja jer nema metalne ili elastične vezice na zubima. To predstavlja ugodnije iskustvo za pacijenta jer zubi klize u željeni položaj. Terapija je u potpunosti bezbolna.

Lakše održavanje: održavanje higijene tijekom ortodontske terapije vrlo je važno za zdravlje zubi. Samoligirajući aparatići ne koriste gumice i vezice koje otežavaju normalno pranje zubi. Na tim dijelovima se u pravilu nakuplja najviše hrane. Samoligirajući tip bravica puno se lakše održava što će vaš osmijeh učiniti zdravijim i ljepšim.

Jelenino svjedočanstvo: Za mene novi osmijeh znači potpuno novu komunikaciju s drugim ljudima. I ranije sam se smijala, ali sad kad imam ravne zube to je neusporedivo spontanije i iskrenije. Zubi su uvijek među prvim stvarima koje primijetim na drugim ljudima i presretna sam što je moj prvi dojam u tuđim očima sada potpuno drugačiji 🙂 . Zbog novog osmijeha skačem od sreće i nema radosti veće 🙂

“Otkrij svoj osmijeh” s razlogom je naš moto obzirom da znamo kako mali detalji mogu napraviti veliku razliku. U tome nam najviše pomažu naša besplatna savjetovanja i pregledi. U svega 20-ak minuta možemo ti otkriti sav potencijal osmijeha i kako na kvalitetan i brz način doći do njega. 

Svaki novi pacijent koji započne terapiju u ožujku i travnju dobit će na poklon između ostalog i najboljeg saveznika u održavanju čistog i blistavog osmijeha, prijenosni vodeni tuš.

Zatraži svoj besplatan pregled i savjetovanje na [email protected].

Želim dogovoriti besplatni pregled
EU financiranje logo
Projekt "Ortolook" je sufinancirala Europska unija – NextGenerationEU
Skip to content