Ortolookovih 7 koraka
do savršenog osmijeha

Uspjeh i brzina ortodontske terapije ovisi o stručnosti ortodonta, vrsti bravice, stanju zubi i čeljusti, ali i o dobrom planiranju i suradnji pacijenta i doktora.

seven-steps-hero

Uspjeh i brzina ortodontske terapije ovisi o stručnosti ortodonta, vrsti bravice, stanju zubi i čeljusti, ali i o dobrom planiranju i suradnji pacijenta i doktora.

Saznajte koji vas koraci očekuju u putu prema željenom osmijehu i što možete učiniti da što prije dođete do cilja.
1

Prvi razgovor

Kad dođete kod nas, upoznat ćete doktoricu Leilu i s njom popričati o svojim teškoćama i željama. Doktorica će vasaslušati i predložiti vam postupak korekcije osmijeha u Ortolooku.

7-koraka-5
2

Dijagnostika

Ako želite, dijagnostičke postupke možemo napraviti odmah nakon prvog razgovora s doktoricom – ili možete dogovoriti za neki drugi termin. Sve potrebne uređaje za u dijagnostiku imamo u ordinaciji.

Dijagnostika traje oko dvadeset minuta i uključuje:

  • intraoralno slikanje
  • uzimanje otisaka
  • snimanje ortopana.

3D ortopan je poseban rentgen koji izrađuje 3D snimku vaših zuba, čeljusti i kostiju. Koristimo KaVO Instrumentarium OP3D ortopan zadnje generacije koji uz izrazito nisko zračenje stvara visokokvalitetne snimke.

Kod zahtjevnijih slučajeva uz pomoć mekane paste uzet ćemo otisak gornje i donje čeljusti. Postupak je bezbolan i brzo je gotov.

step-2-image
3

Izrada plana terapije

Odmah nakon dijagnostike, isti dan, doktorica može izraditi plan terapije. Predložit će vam tip aparatića i u dogovoru s vama odabrati najbolje rješenje. U slučaju da je potrebno uključiti specijalista oralne kirurgije ili protetike, plan se izrađuje u roku 24 sata.

Prije stavljanja aparatića važno je provjeriti jesu li svi zubi zdravi i bez karijesa. Ako nisu, potrebno ih je popraviti. U Ortolooku imamo doktoricu dentalne medicine koja će, ako je potrebno, popraviti vaše zube stručno i bezbolno.

step-3-image
4

Stavljanje aparatića

Stavljanje aparatića traje oko 30 minuta. Postupak je bezbolan, a na vama je samo dobro oprati zube prije dolaska. U slučaju da dolazite na neki od popodnevnih termina nakon posla, uvijek su vam na raspolaganju naše jednokratne četkice s integriranom pastom za zube.

step-4-image
5

Redoviti pregledi

Zahvaljujući velikom iskustvu i stručnosti doktorice Leile, kontrolni pregledi aparatića rade se u intervalima od 7-8 tjedana umjesto svaka 4 tjedna.

Tijekom kontrolnog pregleda dr. Leila prati napredak terapije i planirane pomake zubi te ako koristite klasične ili samoligirajuće aparatiće prema potrebi izmjenjuje žice, ligature ili gumice. Na svakom pregledu doktorica Leila će vam dati detaljne upute za sljedeću fazu terapije.

step-5-image
6

Skidanje aparatića

Nakon što su zubi došli u željene pozicije, skidamo bravice i poliramo zube kako bismo ih dubinski očistili i podarili im blistav sjaj. Postupak je u potpunosti bezbolan.

step-6-image
7

Izrada i nošenje mobilnih udlaga / retainera

Kako bi zubi nakon terapije trajno ostali na svom mjestu, pacijenti moraju nositi mobilne udlage ili retainer. U prvih nekoliko mjeseci nakon terapije nose se cijeli dan i noć – osim tijekom jela, a zatim samo noću.

step-7-image
EU financiranje logo
Projekt "Ortolook" je sufinancirala Europska unija – NextGenerationEU
Skip to content